Τα Νέα Μας

Μέθοδος Curly – Για τη φροντίδα των Σγουρών & Σπαστών Μαλλιών

ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ:
ΓΙΑ ΣΓΟΥΡΑ & ΣΠΑΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Εάν έχετε σγουρά μαλλιά, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τη μέθοδο Curly Girl και από τι αποτελείται. Αν δεν την γνωρίζετε ή θέλετε να εμβαθύνετε στην φροντίδα των σγουρών μαλλιών (βήματα, προϊόντα και τεχνικές), με αυτό το άρθρο οδηγό, ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε να γνωρίσετε καλύτερα τα μαλλιά σας και να ανακαλύψετε τις αρχές της μεθόδου.
Kυρίως όμως να ανακαλύψετε την πολυπόθητη ρουτίνα και τα προϊόντα που θα κάνουν τα μαλλιά σας όπως τα ακριβώς τα θέλετε!

Βρείτε εδώ τον αναλυτικό οδηγό μας ή δείτε παρακάτω τα βασικά βήματα της μεθόδου:

Τι είναι η Μέθοδος Curly Girl;

Η μέθοδος Curly Girl είναι μια προσέγγιση για τη φροντίδα των σγουρών, σπαστών, κυματιστών μαλλιών που σχεδιάστηκε από τη συγγραφέα και hairstylist Lorraine Massey.

Οι βασικοί στόχοι της μεθόδου είναι:

  •  να αντιμετωπίζονται τα φυσικά σγουρά μαλλιά με τρόπο που ελαχιστοποιεί τη ζημία στην επιδερμίδα της τρίχας, 
  • να διατηρεί την ενυδάτωση τους, καθώς τα σγουρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα από τα ίσια. 
  • Και ίσως το πιο σημαντικό, να τονίσει αντί να παρεμβαίνει στο φυσικό μοτίβο μπούκλας των μαλλιών.

Αυτή η μέθοδος αποθαρρύνει την καθημερινή χρήση σαμπουάν με θειικά άλατα, απαιτεί τη χρήση ενός μαλακτικού καθαρισμού (co-wash) ή πολύ ήπιου καθαριστικού σαμπουάν (low poo), απορρίπτει τις σιλικόνες και το στέγνωμα με φυσούνα, τις βούρτσες, τις παραδοσιακές πετσέτες και περιλαμβάνει συμβουλές για χρήση προϊόντων styling.

Η μέθοδος αφορά ουσιαστικά στην παροχή της ενυδάτωσης που χρειάζονται τα σγουρά μαλλιά ( που είναι πιο ξηρά από τη φύση τους), για να μην φριζάρουν και να κάνουν τις μπούκλες να φαίνονται υγιείς και φυσικά καθορισμένες. Ωστόσο, αν αυτό που ψάχνετε είναι θεαματικά σγουρά μαλλιά, δεν αρκεί απλώς να ακολουθήσεις αυστηρά τα βήματα της μεθόδου Curly Girl. Πρέπει επίσης να ακολουθήσεις μια σειρά από συμβουλές και τεχνικές που θα ενυδατώσουν βαθιά τα μαλλιά και θα τονίσουν το σχήμα τους.

Η μέθοδος αυτή είναι μόνο για σγουρά μαλλιά; Λειτουργεί και σε ίσια;

Πριν απαντήσουμε στην ερώτηση δείτε παρακάτω μία κατηγοριοποίηση των μαλλιών με βάση το σχήμα τους και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τον τύπο των μαλλιών σας.
(Μην ανησυχείτε αν δεν είστε σίγουρη, επιλέξτε απλά τον τύπο που θεωρείτε ότι τα μαλλιά σας ανήκουν όταν τα αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς styling και πιστολάκι.)
Τα απόλυτα ίσια μαλλιά (τύπος Α), μπορούν να επωφεληθούν από τη μέθοδο Curly κυριώς σε θέματα και τεχνικές που αφορούν στην ενυδάτωση και όχι στο σχήμα.
H μέθοδος και οι τεχνικές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την περιποίηση και το styling των σγουρών μαλλιών, όμως η αλήθεια είναι ότι ακόμα και γυναίκες με ίσια μαλλιά μπορούν να αγκαλιάσουν αυτή τη ρουτίνα και να αποκτήσουν μαλλιά, με πιο έντονο φυσικό κυματισμό αλλά σίγουρα όχι σγουρά. Στόχος της μεθόδου είναι να ενυδατώσει και να αναδείξει το φυσικό σχήμα και μοτίβο των μαλλιών μας. Σταδιακά ακολουθώντας τη μέθοδο μπορείτε να δείτε τα μαλλιά σας να έχουν πιο έντονο κυματισμό και μπούκλες.
Αυτό οφείλετε στην αποκατάστασης της υγρασίας των μαλλιών μας και στην ισορροπία υγρασίας και πρωτεϊνών στην τρίχα. Ουσιαστικά, τα μαλλιά είναι σταδιακά πιο ενυδατωμένα και υγιή, με αποτέλεσμα το σχήμα τους να επανέρχεται στη φυσική του μορφή. Χρησιμοποιώντας προϊόντα styling