Μαλλιά, Τα Νέα Μας

Πως να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας και να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα

Ενυδάτωση Μαλλιών

Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση των μαλλιών μας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά στις περιπτώσεις με μαλλιά βαμμένα ή επεξεργασμένα αντιμετωπίζουν κάποιο είδος προβλήματος με τα μαλλιά τους. Η ξηρότητα, το φριζάρισμα ή οι σπασμένες άκρες είναι τα βασικότερα και όλα ξεκινούν από την αφυδάτωση των μαλλιών.

Η ξηρότητα προκαλεί φριζάρισμα στα μαλλιά, ψαλίδα, σπασμένες άκρες και ανεπιθύμητη εμφάνιση. Επίσης, τα αφυδατωμένα, ξηρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή σε σπάσιμο και απώλεια, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την πυκνότητα και τον όγκο των μαλλιών. 

Ενυδατωμένα μαλλιά = λάμψη, όγκος, απαλότητα!

Η διατήρηση της ενυδάτωσης των μαλλιών είναι απαραίτητη ώστε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά, δυνατά και στιλπνά. Πέρα από την εμφάνιση, η διατήρηση της ενυδάτωσης των μαλλιών βοηθά επίσης στην προστασία από τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου, τη ρύπανση και άλλους εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να αποδυναμώσουν τα μαλλιά.

Πως μπορούμε να ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας και να τα διατηρήσουμε ενυδατωμένα: 5 βασικές συμβουλές

Λούστε τα μαλλιά σας με ενυδατικά σαμπουάν

Επιλέξτε σαμπουάν που περιέχει ενυδατικά & θρεπτικά συστατικά όπως έλαιο Argan ή καρύδας. Αυτά τα συστατικά, όπως και τα πεπτίδια, θα βοηθήσουν να ενυδατώσουν και να θρέψουν τα μαλλιά από τη ρίζα μέχρι τις άκρες και να τα διατηρήσουν απαλά και λαμπερά. Προτιμήστε προϊόντα με φυσικά ενεργά συστατικά και συντηρητικά που δεν επιβαρύνουν και δε φορτώνουν τη ρίζα και το τριχωτό.

Χρησιμοποιήστε μάσκες ενυδάτωσης 

Οι μάσκες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας. Εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα μια φορά την εβδομάδα για να θρέψετε σε βάθος τα μαλλιά σας. Κάντε μασάζ με το προϊόν στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά πριν ξεβγάλετε τα μαλλιά.  

Για να ενισχύσετε τη δράση της μάσκα, καλύψτε τα μαλλιά με μία πετσέτα, αφήστε για 5 -10λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

Χρησιμοποιήστε μαλακτικές κρέμες και μη ξεπλενόμενα προϊόντα για να “κλειδώσετε” την υγρασία

Η χρήση μαλακτικών είναι απαραίτητη για την εξισορρόπηση των μαλλιών μετά το κάθε λούσιμο. 
Αν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα ξηρά ή αφυδατωμένα, επιλέξτε μη ξεπλενόμενες μάσκες ή μαλακτικές. Επίσης πριν το στέγνωμα χρησιμοποιήστε θεραπευτικές αμπούλες που “κλειδώνουν” την υγρασία των μαλλιών και παρέχουν έξτρα θρέψη και προστασία των μαλλιών.

Προσοχή στη χρήση θερμότητας

Η θερμότητα από το πιστολάκι ή το ισιωτικό μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας και να τα κάνει να χάσουν την ενυδάτωση τους. Όποτε είναι δυνατόν, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε συχνά ισιωτικό ψαλίδι. Επιλέξτε τη μεσαία θερμοκρασία, όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι.

Πίνετε αρκετό νερό!

Η ενυδάτωση όπως και η ομορφιά έρχεται και από μέσα προς τα έξω. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό (τουλάχιστον δύο λίτρα την ημέρα) για να διατηρείτε τα μαλλιά και το δέρμα σας ενυδατωμένα.

Related Posts