Τα Νέα Μας

Καλοκαιρινή Φροντίδα για τα μαλλιά με τα προϊόντα της Tahe

Τα μαλλιά μας χρειάζονται εντατική φροντίδα τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Η ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες, η έκθεση στον ήλιο, τη θάλασσα και το χλώριο μας καλούν να εντατικοποιήσουμε τη φροντίδα των μαλλιών μας. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η αγαπημένη εποχή πολλών από εμάς αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά μας. Οι εξωτερικοί παράγοντες και οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με το συχνό λούσιμο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο αφυδατώνουν, αδυνατίζουν τα μαλλιά μας και οδηγούν σε σπάσιμο της τρίχας, απώλεια χρώματος και δημιουργία ψαλίδας. Με τα κατάλληλα προϊόντα μπορούμε να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας και να επιστρέψουμε στο κομμωτήριο χωρίς να χρειαστούμε κούρεμα! Ας δούμε αναλυτικά τι προκαλεί η κάθε συνθήκη στα μαλλιά μας και πως θα την αντιμετωπίσουμε:

Υψηλές θερμοκρασίες – Ήλιος:
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο και τις υπεριώδεις UV ακτινοβολίες, αφυδατώνουν τα μαλλιά μας κάνοντας τα πιο ευάλωτα. Ειδικότερα ο ήλιος περιορίζει την παραγωγή μελανίνης στα μαλλιά και γιαυτό παρατηρούμε σε συνδυασμό με την ζέστη ξάνοιγμα του χρώματος των μαλλιών μας. Η ενυδάτωση των μαλλιών μας είναι ο κυριότερος τρόπος ώστε να έχουμε μαλλιά λεία με σώμα και λάμψη. Προτεραιότητα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η χρήση ενός ενυδατικού σαμπουάν και μη ξεπλενόμενων leave-in μαλακτικών προϊόντων, ώστε να προστατεύσουμε και να ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας. Επιλέξτε προϊόντα με φίλτρα προστασία UV, ενυδατική και θρεπτική δράση ώστε να αποτρέψετε την αφυδάτωση και το σπάσιμο των μαλλιών σας.
Ταυτόχρονα με τις υψηλές θερμοκρασίες και την ηλιακή ακτινοβολία τα μαλλιά μας έχουν να αντιμετωπίσουν και το συχνό αν όχι καθημερινό λούσιμο. Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να μας δίνει την αίσθηση φρεσκάδας που είναι απαραίτητη το καλοκαίρι παρόλα αυτά απομακρύνει τα πολύτιμα φυσικά έλαια που διατηρούν την απαραίτητη λιπαρότητα που εξισορροπεί την φυσιολογία της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής.
Χρησιμοποιήστε το Sensitive Shampoo για το λούσιμο σας όλο το καλοκαίρι. Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα χρησιμοποιήστε το Soft Solar Shampoo χωρίς parabens, χωρίς sulfates, χωρίς σιλικόνες με συνδιαστική δράση, καθαριστική και μαλακτική. Για την ενυδάτωση και θρέψη των μαλλιών σας μετά το λούσιμο, επιλέξτε το Hydra Sun Leave – In Conditioner , εφαρμόστε απευθείας στα μαλλιά και μη ξεβγάλετε.

TIP: Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού απορροφήσετε με μία πετσέτα την περιττή υγρασία. Σταδιακά θα δείτε τα μαλλιά σας να βρίσκουν το φυσικό τους σχήμα, εφόσον φροντίζετε για την ενυδάτωση τους.

Θαλασσινό νερό:
Το αλάτι που περιέχει το θαλασσινό νερό εισχωρεί στα κενά της κεράτινης στοιβάδας στην επιδερμίδα της τρίχας. Η κεράτινη στοιβάδα είναι υπεύθυνη για τη λεία αίσθηση των μαλλιών, τη λάμψη και την προστασία του φλοιού. Το αλάτι διαταράσσοντας την χημική σύσταση της κεράτινης στοιβάδας καθιστά τα μαλλιά ευάλωτα, θαμπά και εύθραυστα. Σε περιπτώσεις που τα μαλλιά είναι ήδη αφυδατωμένα μπορεί να παρατηρήσουμε σπάσιμο στις άκρες των μαλλιών και ψαλίδα.
Για προστασία των μαλλιών σας από το θαλασσινό αλάτι και την προστασία από τις ακτίνες UV σας προτείνουμε τη χρήση του Solar Protection ή του Infussion Pro. Πριν από την έκθεση σας στον ήλιο και τη θάλασσα, εφαρμόστε την προστατευτική κρέμα στα μαλλιά σας. Εφαρμόστε την σε στεγνά μαλλιά ή αφού βρέξετε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό. Σε στεγνά μόνο μαλλιά εφαρμόστε το σπρέι Infussion Pro, ανανεώστε το κατά την διάρκεια της έκθεσης σας στον ήλιο και τη θάλασσα.
Για απόλυτο καθαρισμό από το αλάτι χρησιμοποιήστε το Sensitive Shampoo για το λούσιμο σας όλο το καλοκαίρι. Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα χρησιμοποιήστε το Soft Solar Shampoo χωρίς parabens, χωρίς sulfates, χωρίς σιλικόνες με συνδιαστική δράση, καθαριστική και μαλακτική. Για την ενυδάτωση και θρέψη των μαλλιών σας μετά το λούσιμο, επιλέξτε το Hydra Sun Leave – In Conditioner, εφαρμόστε απευθείας στα μαλλιά και μη ξεβγάλετε.

TIP: Εφαρμόστε μία μαλακτική κρέμα ή απλά βρέξτε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό πριν από την θάλασσα. Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείται ένα εξειδικευμένο προϊόν, η μαλακτική κρέμα και ακόμα και το γλυκό νερό από μόνο του, θα προστατεύσει τα μαλλιά σας.

Χλώριο:
Πέρα από το θαλασσινό νερό, το καλοκαίρι συχνότερα, τα μαλλιά μας μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπα με το νερό της πισίνας που περιέχει χλώριο ή υποκατάστατα χλωρίου του, για προστασία από βακτήρια και μύκητες που μπορεί να δημιουργηθούν. Παρά την ευεργετική του δράση το χλώριο δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό στα μαλλιά και το δέρμα μας, καθώς απομακρύνει τα φυσικά έλαια και προκαλεί ξηρότητα και αφυδάτωση. Για προστασία από το χλώριο προτείνουμε τη χρήση του Solar Protection ή του Infussion Pro. Εφαρμόστε την προστατευτική κρέμα στα μαλλιά σας. Εφαρμόστε την σε στεγνά μαλλιά ή αφού βρέξετε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό. Σε στεγνά μόνο μαλλιά εφαρμόστε το σπρέι Infussion Pro.
Η χρήση του Solar Protection ή του Infussion Pro θα προστατεύσει τα μαλλιά σας και από την απώλεια χρώματος.

TIP: Εφαρμόστε μία μαλακτική κρέμα ή απλά βρέξτε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό πριν από την πισίνα. Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείται ένα εξειδικευμένο προϊόν, η μαλακτική κρέμα και ακόμα και το γλυκό νερό από μόνο του, θα προστατεύσει τα μαλλιά σας.

Βρείτε εδώ όλα τα προϊόντα για την καλοκαιρινή φροντίδα των μαλλιών σας:

Home Main